Informace z města

Zveřejněno 15. 12. 2021

Pojďte se zapojit do participativního rozpočtování pro rok 2022

V březnu 2022 to budete Vy, kdo rozhodnete.

Co je participativní rozpočet? Participativní rozpočtování představuje proces, v rámci kterého máte možnost zapojit se do rozhodování o rozvoji města a podílet se i na realizaci konkrétního projektu.

Jak to funguje v praxi? Město Týnec nad Sázavou uvolnilo z městského rozpočtu 500.000 Kč na Vaše projekty, které si sami navrhnete. Pravidla participativního rozpočtování jsou uvedena na participativním webu města. Projekty máte možnost navrhovat od 15. prosince 2021 do 28. ledna 2022, a to prostřednictvím on-line formuláře, nebo na základě tištěného formuláře, který si můžete vyzvednout a odevzdat na podatelně Městského úřadu Týnec nad Sázavou. Každý projekt musí obsahovat identifikační údaje navrhovatele, popis projektu, celkové náklady projektu včetně DPH, dále také fotografie, vizualizace apod. Navrhovatel projektu se zavazuje, že po dobu 3 let od ukončení realizace projektu bude o výsledek svého projektu pečovat, pokud to charakter projektu umožňuje.

V březnu 2022 to budete Vy, kdo rozhodnete. Realizovány budou ty projekty, které získají nejvyšší počet kladných hlasů a součet nákladů nepřesáhne celkový limit participativního rozpočtu 500.000 Kč.

Pokud máte nápad, co by se v našem městě či místních částech dalo zlepšit či zrealizovat, např. dětské hřiště, letní kino či relaxační místo, neváhejte svůj návrh projektu podat.

S dotazy ohledně participativního rozpočtu je možné se obrátit na koordinátorku projektu Zdravé město a MA21 Ing. Denisu Vrbickou; e-mail: vrbicka@mestotynec.cz.

Těšíme se na Vaše nápady.

Plakát - participativní rozpočet 2022

Zpět na seznam aktualit