Informace z města

Zveřejněno 9. 8. 2021

Střípky z Týneckého střepu 2021

V sobotu 7. srpna 2021 se v Týnci nad Sázavou uskutečnila tradiční kulturní akce – Týnecký střep.

Tak jako v minulosti, i letošní ročník se mimořádně vydařil. Obavy z předpovědi počasí se nenaplnily a tak jsme si mohli užívat sluníčka, zábavy a celé škály kulturních a zábavných akcí.

V rámci sokolnických ukázek jsme mohli vidět rarocha, výra a orla velikého. Sokolník pouštěl dravce mezi návštěvníky na „volno“ a předváděl ukázky lovu. Ty byly obohacené o výcvik loveckých psů.

A jaká byla nabídka stánků? Dřevěné hračky, knihy, hrnčířská dílna a drobná keramika. Kovář nám ukázal, jak se dělají vitráže a zájemci měli možnost gravírování vlastního jména. Cestou k muzeu návštěvníky lákala vůně vanilkového trdelníku.

Pro děti byly připravené pohádky „O třech neposlušných kůzlátkách“ a „O Sněhurce“, v dětské výtvarné dílničce si zdarma vyrobily netopýra nebo se v průběhu dne povozily na ponících.

Zajímavým zpestřením pro děti i dospělé se stalo převlékání do brnění a ukázky střelby z katapultů, které si návštěvníci i vyzkoušeli.

Po celý den proudily na hrad zástupy návštěvníků za zvuků středověké hudby. Cílem nebyly pouze slavnosti, ale také městské muzeum a věž s netopýry. Vše v duchu středověku.

Týnecký střep byl zakončen večerním pohodovým vystoupením skupiny Pozdní sběr.

Zpět na seznam aktualit