Informace z města

Zveřejněno 10. 1. 2024

Vyhodnocení Školního fóra 2022

Priority ze Školního fóra plníme

V listopadu 2022 jsme organizovali Školní fórum. V následné celoškolní hlasovací anketě žáci vybrali 10 priorit, které podle jejich názoru pomohou vylepšit zázemí ve škole a ve městě.

Seznámíme Vás, jak po roce postoupily realizace projektů:

Nápady pro školu

  • Umístili jsme bariéry mezi pisoáry na chlapeckých WC.
  • Klidovou zónu a knihovnu si zařídila škola v respiriu. Návrh i realizaci vyřešila ve spolupráci se Střední průmyslovou školou Vlašim, obor nábytkářství.

Nápady pro město

  • U projektu skateparku již město zahájilo technické přípravy. Vznikla studie, kterou představili architekti na veřejném setkání 6. 12. 2023 v Kulturním centru Týnec. Podněty účastníků budou do projektu zapracovány. Po úpravě přizveme zájmové skupiny (skejťáci, koloběžkáři, bruslaři) ke konzultaci k jednotlivým prvkům. V roce 2024 bude v přípravě projektová dokumentace (podrobnější plány k realizaci).
  • Zeleň ve městě průběžně realizujeme a rozšiřujeme. Proběhly dvě výsadby 55 stromů v Krusičanech a Podělusích za účasti veřejnosti. Ve městě jsme vysadili 65 stromů a 572 keřů. O zeleň se staráme ve spolupráci s komisí pro rozvoj města a místními „stromovými patrony“ Luďkem Šefrnou a Zbyňkem Bártlem.

Školní fórum proběhlo v rámci Zdravého města Týnec a projektu „PART-NET".

Alena Pivoňková, koordinátorka Zdravého města a MA21

Zpět na seznam aktualit