Informace z města

Zveřejněno 21. 12. 2023

Veřejné setkání na téma skatepark a skautská klubovna

Oba projekty jsou ve fázi studie

Ve středu 6. 12. 2023 se uskutečnilo v sále Kulturního centra Týnec veřejné setkání na téma skatepark a skautská klubovna. Oba projekty jsou ve fázi studie - návrhu, proto vedení města přizvalo veřejnost, aby se vyjádřila k plánovaným projektům. Potřeba zvětšení skautské klubovny vzešla z popudu týneckého skautského spolku Tysan. Námět zvětšení vylepšení skateparku a nový pumptrack vzešel od občanů z Veřejného fóra 2021 (priorita: Zvětšit skatepark/pumptrack), ale také od žáků ze Školního fóra 2022 (priorita: Vylepšit skatepark).

Studii skautské klubovny prezentovalo studio 1:1 architekti. Následovala krátká diskuze a upřesňování návrhu.

Studii skateparku představili architekti U/U Studia. I k tomuto tématu měli účastníci dotazy a architekti i zástupci města odpovídali.

Během setkání padlo mnoho dotazů. Pokud Vás dotazy a odpovědi zajímají, přečtěte si otázky a odpovědi (pdf). Mezi nejdůležitější požadavek patří přístupnost sociálních zařízení skautské klubovny z venku, a architekti souhlasili, že to do projektu zapracují. Dalším z požadavků bylo přání podílet se na konkrétních prvcích skateparku. Ti, kteří nám zanechali své kontakty, budou přizvání na další jednání.

Zpět na seznam aktualit