Informace z města

Zveřejněno 11. 12. 2023

Jak dopadla Pocitová mapa v Týnci?

Výsledky Pocitové mapy v Týnci a místních částech

Na Veřejném fóru 2023 a poté i on-line jste měli možnost zapojit se do Pocitové mapy. Pocitová mapa je nástroj, který Vám nabízí aktivně se zapojit do sběru informací a názorů na město a místní části. Označili jste více než 750 míst, na která jste hrdí, kam chodíte sportovat, ale i kde se necítíte bezpečně, kde chybí chodník, kde máte problém s bariérovostí nebo nepohodlnými či nebezpečnými průchody. Výsledky zohledníme při plánování investičních akcí a rozvoji města.

Lokality, kde Vám něco chybí, nebo se necítíte bezpečně, řešíme. Označili jste chybějící chodníky z Brodců do Zbořeného Kostelce, přímo na Brodcích (ve směru do Pecerad), v Podělusích, v Krusičanech nebo v ulici Pražská v Týnci. Tyto lokality jsme v minulosti již řešili a v současné době máme přichystané minimálně studie proveditelnosti. V červnu 2023 jsme podali žádost o dotaci na vybudování chodníku do Zbořeného Kostelce, nyní čekáme na výsledky. Chodník v Podělusích je naprojektovaný a v příštím roce budeme podávat žádost o dotaci. Chodník z Brodců do Pecerad je neproveditelný z důvodu výškových rozdílů, kdy by sjezd k nemovitostem byl v takovém úhlu, kvůli kterému by ho vozidlo nepřejelo. V Krusičanech je zase problém s příliš úzkými místy, kam se chodník nevejde.

Za místa, kde se necítíte bezpečně, jste označili lávku přes Sázavu u Jawy směrem k dopravnímu terminálu, okolí dopravního terminálu a ulici Jílovská. V současné době je celé nádraží pod dohledem kamerového systému. V příštím roce proběhne na celém území města a v místních částech rekonstrukce veřejného osvětlení. V ulici Jílovská počítáme s instalací sankčních radarů pro zvýšení bezpečnosti a zklidnění dopravy. Vstup na lávku u Jawy na Brodcích, knihovna nebo kulturní centrum jsou místa, která by měla být bezbariérová. Máme podanou žádost o dotaci na rekonstrukci lávky včetně vybudování výtahu. Máme zpracovaný projekt vestavby knihovny v přízemí kulturního centra (podaná žádost o dotaci, čekáme na výsledky). V příštím roce začneme projektovat výtah v kulturním centru.

V mnoha případech se při realizaci projektů a opatření potýkáme s problémy pozemků, které jsou v soukromém vlastnictví. S vlastníky se snažíme dohodnout, aby projekty ve veřejném zájmu mohly vzniknout.

Kompletní výsledky jsou k nahlédnutí na stránkách pocitové mapy.

Zpět na seznam aktualit