Informace z města

Zveřejněno 13. 6. 2023

Divadelní lípa

Lípa u muzea je mezi finalisty v anketě Strom roku 2023

Na začátku tohoto roku se zrodil nápad, nominovat významný strom v Týnci nad Sázavou jako strom roku 2023. „Divadelní lípa“, která se nachází za budovou městského muzea, získala sympatie poroty a byla vybrána mezi finalisty v anketě Strom roku 2023.

V rámci takzvané Stromojízdy bude všech 10 finálových stromů navštíveno koordinátory nadace Partnerství (Tree of the Year). Generálním partnerem ankety je minerální voda Ondrášovka. První setkání u lípy v Týnci nad Sázavou se uskuteční ve středu 21. 6. 2023 od 13:30 hodin. Na setkání budou přítomni zástupci vedení města, navrhovatelka stromu Eva Vyskočilová, představitelé týneckých spolků, zástupkyně základní školy a děti ze školní družiny. Můžete se přijít podívat.

Na setkání se od koordinátorů dozvíme, co nás v souvislosti s účastí ve finále ankety bude dále čekat. Rádi bychom tímto apelovali na občany města Týnce nad Sázavou, aby „divadelní lípu“ podpořili a hlasovali pro ni v anketě, která bude dostupná od 24. července do 8. října 2023 na www.stromroku.cz/hlasovani

Předem děkujeme!

Zpět na seznam aktualit