Informace z města

Zveřejněno 8. 5. 2021

Veřejné setkání nad vítěznými projekty

První ročník participativního rozpočtování města Týnce nad Sázavou je šťastně za námi.

Tři projekty, které se ucházely o Vaši přízeň, jste svými hlasy rozřadili na první, druhé a třetí místo. Zvítězil projekt Kvetoucí a jedlá zahrada, a hlasy jste dali i projektu Rekonstrukce hrobky rodiny Micků a Psí škole.

Během veřejného setkání, které proběhlo na konci června v zasedací místnosti městského úřadu, ředitelka mateřské školy Eva Toušová představila zahradu veřejnosti a členka vlastivědného spolku Dáša Hadačová následně prezentovala, jak bude probíhat rekonstrukce hrobky. Přítomný facilitátor umně řídil diskusi nad projekty, dotazy přítomných obyvatel města nevyvedly navrhovatelky projektů z míry, a s přehledem a nadšením dokázaly své nápady obhájit.

Setkání zakončil starosta města Martin Kadrnožka: „Děkuji autorkám projektů za jejich snahu, nápaditost a píli a přeji hodně štěstí při samotné realizaci. Ať projekt Kvetoucí a jedlá zahrada i Rekonstrukce hrobky rodiny Micků přináší radost z dobře udělané práce nejen samotným navrhovatelkám, ale neméně stejnou radost i nám všem týneckým obyvatelům.“

Ještě je nutné doplnit, že projekt Psí škola byl, vzhledem k hledání nového místa, přesunutý do dalších ročníků participativního rozpočtu města Týnce nad Sázavou.

Zpět na seznam aktualit